Святковий сезон – це час, щоб побалувати себе, насолодитися та досита поїсти частування. Це також період, коли у вас, можливо, є додатковий час, який ви можете присвятити творчості на кухні. Приготуйте улюблені солодкі ласощі та покращіть день своїх близьких. У нас є декілька рецептів, які, напевно, допоможуть вам відшукати частування, які вам найбільше подобаються.
Шоколадні кульки (сніжки)
Ці солодкі кульки неймовірно легко приготувати, і вони, напевно, стануть прекрасним сюрпризом для ваших близьких. Приготуйте ще пару штук та пригостіть ними; ваші співробітники будуть на сьомому небі від щастя!
Інгредієнти:
- 200 мл вершків;
- 200 г чорного шоколаду;
- 200 г кокосового борошна.
Спосіб приготування:
Налийте вершки в каструлю та поставте на кухонну плиту. Нагрівайте до стану легкого кипіння, а потім – додайте невеликі шматочки чорного шоколаду. Змішуйте до отримання однорідної суміші. Потім зніміть каструлю з плити, поставте на кухонну термостійку дошку. Дочекайтеся повного охолодження суміші. Після охолодження, поставте каструлю з сумішшю у холодильник на дві години (приблизно).
Ложкою надберіть трохи суміші, а потім руками – сформуйте невеликі кульки. Кокосовим борошном посипте кульки, покладіть у глибоку миску, і поставте її у холодильник (якщо кульки ще лишилися)
Шоколадні хрустики
Ці прості у приготуванні хрустики (кранчі) – чудовий спосіб використати звичайне печиво, яке зазвичай можна знайти серед залишків їжі.
Інгредієнти:
- 250 г крупно подрібненого або наламаного печива;
- 250 г горіхів (вид горіхів на ваш смак: фундук, волоські горіхи, мигдаль);
- 300 г подрібненого шоколаду (вид шоколаду на ваш смак: молочний, чорний, асорті з обох видів);
- 100 г вершкового масла;
- 140 г меду.
Спосіб приготування:
У великій мисці змішайте шматочки печива та горіхи. Візьміть окрему каструлю, додайте шматочки шоколаду, вершкове масло та мед. Поставте каструлю на водяну баню, і дочекайтеся розтоплення інгредієнтів. Потім готовою сумішшю полийте печиво та горіхи.
Папером для випічки застеліть деко середнього розміру, а потім – вилийте у деко суміш усіх інгредієнтів. Ножем розправте папір для випічки, а після приготування – залиште страву на ніч для охолодження. Після охолодження суміші, скористайтесь гострим ножем, щоб нарізати страву на шматочки різного розміру. Вітаємо! Смачне частування – готове!
Заспиртований тірамісу
Іноді нам просто потрібна смачна суміш вершкового десерту, кави та алкоголю. Заспиртований тірамісу поєднує в собі все вищезазначене, тому є відмінним рішенням всіх святкових турбот.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 75 г цукру;
- 500 г вершкового сиру «Маскарпоне»;
- цукрова пудра;
- 300 мл вершків;
- 2 столові ложки бренді;
- 2 столові ложки лікеру «Амарето»;
- 2 столові ложки лікеру «Тіа Марія»;
- 400 мл кави;
- упаковка пісочного печива;
- 150 г подрібненого чорного шоколаду.
Спосіб приготування:
Розбийте яйця, і розділіть жовтки від білків. Змішайте яєчні жовтки з цукром, і збивайте їх ручним міксером до отримання густої суміші блідого кольору. Додайте вершковий сир «Маскарпоне», цукрову пудру та вершки, потім повторно збивайте суміш з яєчних жовтків до набуття густої, однорідної суміші.
Візьміть окрему глибоку миску, і збийте в ній яєчні білки; як тільки-но почне утворюватися пишна пінка – додайте її до першої суміші.
Всі три види алкогольних напоїв змішайте з кавою, потім печиво занурте у суміш наполовину.
Викладіть печиво просочене у алкогольних напоях на дно широкої миски, половину порції подрібненого чорного шоколаду використайте для посипки печива, а потім додайте половину порції крему, який ви щойно приготували. Викладіть новий шар з печива та додайте решту порції крему, а довершіть частування, поливши його останнім шаром шоколаду.
Заспиртований тірамісу поставте у холодильник на пару годин, а потім – подавайте до столу.
Заморожені ягоди у білому шоколадному соусі
Це заморожене частування приємно здивує вас як зовнішнім виглядом, так і смаком. А остаточний результат виглядатиме як неймовірно вишуканий і складний десерт, хоча на його приготування у вас піде всього лише декілька хвилин.
Інгредієнти:
- 250 мл ягід (лохина, малина, полуниця);
- 50 мл вершків;
- 100 г білого шоколаду.
Спосіб приготування:
Рівномірно викладіть ягоди на папір для випікання. Заморозьте. Після заморожування, покладіть їх у невеликі чашки (у яких ви плануєте подавати десерт до столу).
У невеликій каструлі змішайте білий шоколад і вершки; розігрівайте їх на водяній бані до отримання однорідної суміші. Гарячим соусом полийте ягоди у чашках, і одразу подавайте до столу.
Шоколадне фондю
Це класика шоколаду, яка покращить ваше свято. Дещо інший спосіб насолодитися солодкими частуваннями напевно порадує всіх любителів шоколаду.
Інгредієнти:
- 200 г подрібненого шоколаду;
- 100 мл молока;
- нарізані фрукти (у такий спосіб, який вам до вподоби).
Спосіб приготування:
У каструлі змішайте шоколад та молоко, а потім – поставте каструлю на водяну баню. Під час приготування, змішуйте до отримання однорідної суміші. Як тільки розтанув шоколад, і перетворився на рідину, и можете подавати фондю.
Наколіть шматочки фруктів на шпажки, а потім – вмочіть їх у шоколадний соус. О, так! До свят вже можна було би й звикнути…